Ce ne poate oferi o vacanta in Kusadasi - Turcia?

02/11/2018
de catre John Doe

Cand vine vorba de Kusadasi, trebuie sa stim cu totii ca este una dintre cele mai importante statiuni de vacanta din Turcia. Asadar, reprezinta o solutie optima pentru o vacanta relaxanta si totodata bogata in experiente care sa produca amintiri de neuitat. Kusadasi este situat in vestul Turciei si este catalogata ca fiind una dintre cele mai interesante optiuni de la Marea Egee atunci cand vine vorba de turism.

Atractii in Kusadasi

  • Este foarte aproape de mai multe situri antice, precum:

- Efes – situat la sud de Izmir, orasul antic a devenit un centru religios si comercial foarte dezvoltat. Aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii reprezentata de templul zeitei Artemis. Intre timp, orasul antic a fost puternic dezvoltat pentru a atrage turistii interesati de istoria antica.

- Didyma - este situat la putin peste 150 de km de orasul Izmir si este cunoscut ca orasul care adaposteste templul zeului Apollo, construit in jurul anului 300 i.Hr. Tot aici se putea gasea un izvor sfintit din care curge numai apa dulce, dar care a fost distrus in perioada razboiului.

- Priene - acest oras antic este situat exact langa Kusadasi, statiunea turistica prezentata in acest articol. Despre acesta se stie ca a fost descoperit mai greu deoarece nimeni nu avea curajul sa infrunte serpii care "pazeau" aceasta minunatie arhitectonica. Germanii au fost cei care l-au descoperit si mare parte dintre bogatiile acestui oras au fost transportate in Germania. Priene reprezenta, pe vremuri, locul unde se organia intalnirea anuala a celor 12 Ligi Ioniene.

- Miletos - cunoscut ca un mare centru comercial bogat in istorie si lucruri interesante de vizitat. A fost o metropola principala care s-a aflat in fruntea rascoalei antipersane a oraselor ioniene.

  • Temperatura favorabila pe tot timpul anului

Datorita climei intalnite in Kusadasi - mediteranian - verile sunt foarte calduroase, iar iernile blande. Aici turistii se pot bucura de Soare 300 de zile dintr-un an.

  • Plajele din Kusadasi

Cu o apa foarte curata si limpede, dar si o plaja cu nisip fin, zona de mare din Kusadasi este perfecta pentru cei care vor sa practice sporturi pe apa sau pur si simplu sa se relaxeze facand plaja si ascultand ecoul produs de mare. Datorita acestei senzatii de liniste si relaxare, apusul soarelui devine tot mai interesant si de asteptat.

  • Locuri de relaxare

Kusadasi este bogat in pub-uri si restaurante de bun gust unde turistii pot servi diverse bauturi si mancaruri specifice locului impreuna cu cei dragi. Majoritatea afacerilor de acest gen sunt situate aproape de mare, iar acesta este un avantaj deoarece se pot admira iahturile si navele aflate intr-o continua miscare. Speram ca va conturati in imaginatie locul si vi se pare cel putin interesant pentru a organiza o excursie impreuna cu familia sau prietenii.

Cele 4 puncte forte sunt doar o mica parte din ce poate Kusadasi sa ofere turistilor. Amatorii de concedii relaxante si pline de amintiri frumoase ar trebui sa ia in considerare aceasta statiune. Preturile nu sunt deloc piperate, iar conditiile sunt intr-adevar printre ele mai bune din Turcia.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua