Ce poti vizita in Bulgaria?

01/30/2018
de catre John Doe

Bulgaria, este una din tarile care se aseamana foarte mult cu istoria si relieful Romaniei. Totusi, unele lucruri sunt foarte diferite iar din aceasta cauza, reprezinta un loc bun unde sa iti petreci vacanta. Plina de istorie si religie, majoritatea zonelor sale iti inspira acest lucru si de aceea ar trebui sa iti rezervi cel putin cateva zile, deoarece vei fi surprins placut de ceea ce ofera Bulgaria.

Printre altele, chiar si statiunile turistice de vara sunt numeroase, ele reprezentand locul unde poti sa ai parte de o vacanta perfecta la un pret chiar mic, asta avand in vedere ca foarte multi turisti din vestul Europei prefera sa isi petreaca zilele de vara pe plajele sale.

Cele mai cautate atractii turistice din Bulgaria

Cu siguranta pentru poporul bulgar, monumentul Tarului Eliberator din Sofia reprezinta unul din simbolurile tarii. Desi a fost vorba despre un razboi ruso-turc, totusi Bulgaria din acea perioada a avut norocul de a scapa de dominatia otomana, ceea ce pentru popor reprezinta o adevarata lectie de istorie. Monumentul este amplasat in capitala tarii si poate fi observat cu usurinta datorita splendorii sale si bineinteles a dimensiunilor care nu sunt tocmai mici.

Muzeul Icoanelor din Sofia, este un alt loc foarte bun de vizitat din Bulgaria deoarece fiind o tara religioasa aici poti gasi un numar foarte mare de icoane ce dateaza inca din secolul al XVIII-lea. In momentul de fata, biserica Alexander Nevski reprezinta gazda acestui muzeu si in mod categoric a tuturor turistilor care aleg sa viziteze istoria artei religioase a acestei tari.

Ne indreptam catre plajele sale, acolo unde intalnim statiunea Nisipurile de Aur. Aceasta, poate fi gasita in partea nordica a tarii ceea ce inseamna ca distanta pana la granita cu Romania este de aproximativ 140 kilometri, ceea ce poate reprezenta un loc perfect pe timp de vara pentru o vacanta scurta. Sporturile nautice, reprezinta una dintre cele mai interesante activitati care pot fi intreprinse in aceasta zona, iar datorita faptului ca apa este foarte linistita, numarul pasionatilor de sporturi extreme si nu numai este chiar mare.

Si daca iubesti inaltimea, cele 7 lacuri Rila, reprezinta un loc perfect unde sa iti petreci cel putin o zi din vacanta ta. Acestea, se gasesc tocmai in muntii cu acelasi nume si bineinteles, lacurile se afla la inaltimi diferite. La aproximativ 2000 metri, se afla lacul de Jos iar la 2535 metri vei putea gasi lacul Lacrima, acesta aflandu-se la cea mai mare inaltime dintre toate. Formele si caracteristicile lor sunt specifice si totodata glaciare, ele reprezentand un punct important pentru turisti si diverse cercetari din domeniu.

Concluzie

Desi Bulgaria este unul dintre vecinii nostri, totusi, nu are parte de multi turisti romani, majoritatea fiind straini. In schimb, este una din cele mai frumoase tari din Europa, si din aceasta cauza, ar trebui sa ti cont de faptul ca poate reprezenta un loc ideal pentru o vacanta la un pret mult mai mic decat in multe alte zone ale lumii si care nu se ridica la acelasi nivel.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua