Kemer, frumusetile Turciei intr-un singur loc

01/25/2018
de catre John Doe

Situat la doar 45 de kilometri de Antalya, Kemer este un oras care in ultimii ani a inregistrat o crestere considerabila a numarului de turisti. In mare, acest lucru se intampla multumita pozitionarii sale geografice, fiind situat intre Marea Mediteraneana si muntii Taurus, dar si pentru ca este aproape de locuri precum muntele Olympus sau Antalya.

Muntele Tahtali – 2365 m de frumusete salbatica

Muntele Tahtali este cel mai apropiat de mare, de pe toata coasta sudica a Turciei. Acesta ofera o panorama deosebita asupra orasului kemer, fiind adorat ca si locatie de vacanta. Olimp este cel de-al doilea munte ca inaltime din Parcul National Beydağları, insa este cel mai impozant din acest lant muntos.

Exista multe metode prin care poti sa escaladezi acesti munti, cea mai des folosita fiind telecabina. Pe parcursul urcarii iti vor fi oferite atat imagini ale golfului, cat si ale muntelui. Aceasta are program zilnic, avand urcari la fiecare jumatate de ora. Calatoria dureaza 10 minute, insa este presarata de o imagine greu de gasit in alte parti. In timpul iernii, aceasta functioneaza doar pana la ora 17:00, de Luni pana Duminica, iar in timpul verii pana la ora 19:00.

Vechile Olympos si Lykia, orasele antice

Se considera ca orasele Olympos si Lykia au fost construite in timpul perioadei elenistice. Orasul a fost eliberat de sub dominatia piratilor klikieni in primul secol e.n., fiind controlat de catre Imperiul Roman mai apoi. In primele doua secole, acesta era extrem de popular. Dupa cel de-al treilea secol, insa, piratii si-au intensificat atacurile, facandu-l sa-si piarda din bogatie si maretie.

Dupa cel de-al XV-lea secol, venetienii veniti aici au construit castele fortificate, in ele fiind gazduite si cavalerii din Rhodos sau genevezi. Orasul s-a dezvoltat pe ambele parti ale raului, acesta fiind folosit pentru asigurarea transportului.

Astazi, vei vedea un numar mare de ruine ramase chiar si de pe vremea romanilor, astfel incat vizita in aceste locuri te va transporta inapoi in timp, foarte usor. Ruinele orasului antic se intind intr-o vale in care vei gasi un numar mare de pensiuni si case de oaspeti. Valea este legata de zona muntoasa prin muntele Omurga.

Iar daca aceste locuri nu erau suficiente, orasul Kemer se intinde de-a lungul a 50 de kilometri de coasta, fiind presarat cu plaje deosebite. Aici vei putea practica diferite sporturi nautice si te vei putea bucura de frumoasele peisaje turcesti, pentru intreaga vacanta.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua