La rascrucea marilor Mediterana cu Egee, intr-un superb golf, inconjurata de apa si padure, statiunea Marmaris impresioneaza prin portul local, punct important al croazierelor pe coastele Turciei. Mica statiune se bucura de o atmosfera insufletita in sezon prin gama larga de restaurante, baruri, discoteci sau magazine.

Product filters Product filters

 
[Contactati-ne pentru un pret] /persoana

Durata: zile
Data plecare:
Vezi detalii
Hotelul Pasa Beach este situat in zona Siteler, pe malul marii, la 3 km de centrul statiunii. Dotari camere: aer conditionat, telefon, TV, seif, uscator de...
in stoc

Centrul vechi. Conținând ultimele rămășițe istorice ale orașului, centrul vechi al orașului se diferențiază printr-o atmosferă complet diferită față de portul orașului, plin de ambarcațiuni.

Castelul Marmaris. Construit în 1522, castelul reprezenta punctul de adunare pentru peste 200.000 de trupe ale sultanului Suleiman Magnificul, înainte de bătălia de cucerire a insulei Rhodos. Castelul include un mic muzeu cu specificul orașului, prezentând amfore, figurine, lam cu ulei și alte descoperiri provenite din siturile arheologice din apropiere. Una din principalele atracții ale muzeului este frescă lui Apollo Altă, din Knidos.

Grădina Jinan. Această grădină ornată în stil zen, este completată de o pagodă și apa ce curge lent. Monumentul comemorează orașul chinez geamăn al Marmaris, Jinan din provincia Shandong. In interiorul grădinii se afla si un restaurant cu specific chinezesc.

Plajele sunt in general pline de oameni, iar barurile nu lipsesc in Marmaris. Stațiunea are chiar si o strada dedicata vieții de noapte, plina de cluburi cu muzica dance, techno si arene de dans in aer liber. Cele peste 100 de cluburi sunt deschise pana la cel puțin 4 dimineața.

Familiile se pot bucura pe de alta parte de excursii nautice in jurul portului la un preț redus. Exista chiar si posibilitatea de a calatori in orașele vecine precum Icmeler si Turunc, turul incluzând mâncare si băutură all-inclusive, la doar 25 de lire turcești.

Marmaris beneficiază si de doua parcuri acvatice.

O alta locație populara este Mugla, capitala regionala. Traseul pana in oraș este plin de peisaje montane, in timp ce orașul își păstrează stilul turcesc, nefiind afectat de influenta turismului.

Stațiunea Marmaris este un oraș-port și destinație turistică aflată în sud-vestul coastei mediteraneene a Turciei. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice de pe coasta mării Egee, având numeroase puncte de atracție, în timp ce hotelurile oferă în nivel ridicat de ospitalitate.

Clima

Datorită amplasării, Stațiunea Marmaris beneficiază de un climat mediteraneean uscat, cu veri foarte călduroase și ierni foarte blânde. Precipitațiile sunt minime în perioadă sezonului estival (Mai – Octombrie).

Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în Iulie și August, cu maxime record, de până la 43 de grade Celsius. Cu o medie de 31 de grade, luna Septembrie este suficient de călduroasă pentru oricine dorește să înoate printre valurile mării Egee.

În sud-est, opus plajelor se regăsesc munți complet acoperiți cu pin ce merită străbătuți alături de un ghid.

Bani

Moneda oficială în Marmaris este liră turcească. Casele de schimb valutar oferă cursuri de schimb pentru euro, dolari și lei.

În unele situații, localurile acceptă monede străine, ba chiar mai mult decât atât, vor oferi discount-uri și oferte speciale când se plătește cu acestea. De exemplu, o masă cu 3 feluri de mâncare se poate cumpără pentru 5 lire.

De evitat în Marmaris, Turcia

Băuturile de import sunt în general foarte scumpe, astfel că este indicată achiziționarea de produse din duty-free-ul aflat în incinta aeroportului. E asemenea, cursele de taxi din parcarea aeroportului până în oraș costă în general de 2-3 ori mai mult decât în oraș.

De asemenea, băuturile (inclusiv apa) au prețuri de câteva ori mai mari în hotel față de supermarket-uri. Apa se poate cumpăra de cele mai multe ori la cantitate de 3 litri pentru 4 lire, în timp ce o sticlă de 500ml poate costa și 8 lire în hotel.

Piețele sunt o zonă bună pentru a obține prețuri mici prin negociere. Este imperativ ca turiștii să fie atenți la hoții de buzunare, și să nu lase obiecte de valoare sau bani la vedere, de unde pot fi ușor sustrași.

Shopping in Marmaris

Majoritatea magazinelor din Marmaris oferă produse clasice pentru turiști dar si specialități turcești precum rahat turcesc sau covoare. Majoritatea hainelor de brand sunt false si extrem de ieftine, dar chiar si așa, calitatea este surprinzător de buna. Atenție însă la jocurile si filmele piratate; nu sunt funcționale, indiferent de cat de încrezător pare vânzătorul.

Piele autentica poate fi cumpărata la un preț bun pentru cei care sunt pregătiți sa negocieze. Este obișnuit ca vânzătorii turci sa ceara inițial de 2-3 ori mai mult decât prețul de vânzare.

Coaforul si tratamentele de frumusețe oferă in general un raport bun intre calitate si preț. Totuși, studiourile de tatuaj nu oferă cele mai bune condiții de igiena.

Importul de țestoase către UE este interzis, așa că vânzătorii ce încearcă sa convingă publicul sa cumpere pui de țestoasa trebuie evitați. Aceste animale nu vor rezista tranzitului cu avionul si vor muri in cala. Mai mult decât atât, sunt in general detectate de către scannerele cu raze X din incinta aeroporturilor.

Dalaman este cel mai apropiat aeroport regional, așezat la aproximativ 100km de Marmaris. De acolo, se pot contracta curse cu autobuzul ce durează în medie, o oră și jumătate. În general, taximetriștii din zonă aeroportului solicită sume foarte mari pentru transferul până la stațiune.

De aceea, este recomandat să rezervați locuri pentru transferul cu autobuzul sau cu o firmă privată. Rezervarea este posibilă online, iar cursele de autobuz sunt destul de frecvente, fiind sincronizate cu sosirile avioanelor. O cursă costă aproximativ 25 de lire per persoană.

Mai 2018

Temperatura medie la inceputul verii, este de aproximativ 20 de grade si chiar daca nu este atat de mica, totusi zilele ploioase sunt ceva mai intalnite aici, ajungand pana la noua in aceasta luna. Totusi, daca iti programezi o vacanta in mai, vei putea avea parte de un soare foarte stralucitor care va sta pe cer cel 12 ore.

Temperatura maxima: 26 grade Celsius

Temperatura minima: 13 grade Celsius

Zile ploioase: 9

Temperatura apei: 20 grade Celsius

Iunie 2018

Vremea se schimba destul de mult, temperatura medie ajungand pana la 25 de grade, ceea ce transforma luna iunie in perioada perfecta a anului in care poti vizita Marmaris fara sa ai probleme cu un soare foarte puternic, desi acesta straluceste chiar 13 ore pe cer.

Temperatura maxima: 31 grade Celsius

Temperatura minima: 18 grade Celsius

Zile ploioase: 6

Temperatura apei: 23 grade Celsius

Iulie 2018

Vara a sosit, iar acest lucru se poate vedea an de an in numarul mare de turisti care aleg Marmaris pentru o vacanta de vis. Cu siguranta, acestia ajung in aceasta luna special pentru temperatura mare, care in iulie atinge uneori chiar si 35 de grade. Ba, mai mult, si umiditatea cu temperatura apei cresc, reusind astfel sa creeze o atmosfera perfecta pentru o vacanta reusita in zona.

Temperatura maxima: 35 grade Celsius

Temperatura minima: 21 grade Celsius

Zile ploioase: 4

Temperatura apei: 25 grade Celsius

August 2018

Temperatura scade cateva grade si zilele cu precipitatii ajung sa se intensifice putin. Facand abstractie de acest lucru, totusi este vorba de august si aceasta luna se considera partea a doua din mijlocul verii, fiind o perioda foarte buna din an in care sa iti planifici vacanta.

Temperatura maxima: 34 grade Celsius

Temperatura minima: 20 grade Celsius

Zile ploioase: 6

Temperatura apei: 26 grade Celsius

Septembrie 2018

In partea a doua a anului, situatia nu mai este chiar atat de roz, insa pentru o vacanta linistita cu o temperatura care sa atinga 24 de grade ca si medie, este perfecta. Din pacate, ploile sunt tot mai simtite, ajungand la 8 zile, iar apa este la limita acceptabila in care poti face baie pentru a te relaxa si mai mult.

Temperatura maxima: 31 grade Celsius

Temperatura minima: 17 grade Celsius

Zile ploioase: 8

Temperatura apei: 25 grade Celsius

Octombrie 2018

Aceasta luna, este ultima din an in care mai poti profita de timpul frumos pe care Marmaris ti-l ofera. Atat temperatura medie cat si cea a apei scad, iar ploaia se intensifica ceva mai mult, ceea ce inseamna ca este ultima luna din an in care mai poti sa vizitezi aceasta zona si sa te bucuri de un soare care straluceste 9 ore pe zi.

Temperatura maxima: 26 grade Celsius

Temperatura minima: 13 grade Celsius

Zile ploioase: 12

Temperatura apei: 23 grade Celsius

Multe localuri de pe drumul principal servesc mâncare turceasca, englezeasca si internațională. Meniurile tind sa scadă din punct de vedere al prețului pe măsură ce te îndepărtezi de port si Marina. Este obișnuit ca deținătorii de localuri sa se poziționeze la intrarea in acesta si sa aibă tentative in a te forța sa arunci o privire la meniu. Un simplu „Nu mulțumesc” este suficient pentru a trece peste deranjament.

Restaurantul Ney. Aflat la doar câteva minute de mers spre vest, restaurantul Ney se afișează ca o clădire mica, însă foarte plăcut amenajata. Structura aparține unei case grecești de piatra, veche de 250 de ani.

Cafeneaua Aquarium. Aflata in apropierea plajei, aceasta cafenea întâmpină oaspeții cu un design creativ, aproape de malul marii. Principala atracție a acestui local o reprezintă acvariul uriaș aflat in spatele barului, un set de șah construit din țeava si muzica salsa. Mâncare de tip grătar si friptura sunt oferite, in timp ce meniul de prânz consta in mese mai ușoare, incluzând peste si pizza.

Restaurantul Pineapple. Acest restaurant pe 2 niveluri se afla foarte aproape de Marina si oferă o vedere impresionanta de la balconul uriaș si terasa cel puțin la fel de încăpătoare. Meniul include pizza, pasta si salate precum si meniuri cu fructe de mare si grătar. Preturile sunt deasupra mediei din stațiune.

Localul Kofteci Ramiz. Parte a lanțului de restaurante cu meniuri ușoare, acest amplasament este cunoscut pentru meniul tradițional kofte, kebab si alte tipuri de mâncare la grătar. Kofteci Ramiz a fost fondat de către 2 frați din Republica Macedonia in 1928.

Restaurantul Fellini. Existând de mai mult de 25 de ani, restaurantul Fellini îmbie oaspeții cu scaune galbene din lemn de cireș, pizza italieneasca cu crusta subțire, paste, fructe de mare si friptura.

Oscars Kaktus Bar. Un bar cu foarte multe semne luminoase in apropierea portului. Foarte popular seara, Oscars Kaktus se remarca prin staff foarte prietenos, bere de calitate si cidru de mere sau portocale pregătit in-house.

Purple Garden. Proprietarii barului, Honda si soția sa sunt recunoscuți ca fiind gazde foarte prietenoase si buni vorbitori de limba engleza. Pe lângă băuturi, Purple Garden servește si salata cu fructe de mare sau meniuri cu pui.

Cateva zile de vacanta in

Pentru cei ce doresc sa se aventureze dincolo de stațiune, bacuri si hidroglisoare fac curse de câteva ori pe zi către insula Rhodos din Grecia. Preturile sunt relativ mari, însă oportunitatea de a vizita încă o tara străină si a intra in contact cu o parte din cultura acesteia merita efortul.

Datca se afla la 78 de km de Marmaris. Este o zona plăcută pentru cei ce vor sa scape de zgomotul si agitația din stațiune. Datca este un sat de vacanta care este ferit de zgomot si plin de naturalețe. Multitudinea de golfuri din aceasta zona sunt faimoase. Pe lângă acestea, ruta autobuzelor ajunge la Knidos, un oraș antic.

Peninsula Bozburun oferă o priveliște formată din golfuri, munți acoperiți de pin si sate amplasate la bazele masivilor. O particularitate ce atrage turiștii in Bozburun este Kizkumu, o duna de nisip care blochează aproape complet intrarea către un golf. Duna de nisip se afla in vestul peninsulei, aproape de satul Orhaniye. Duna este suficient de lata încât cinci persoane sa se plimbe simultan pe vârful acesteia.

Insula Sedir, cunoscuta ca si Insula Cleopatrei se afla la nord de Marmaris in Golful Gokova. In antichitate, insula era cunoscuta sub denumirea de Kedreae. Aici se regăsește un amfiteatru precum si alte ruine grecești si romane, țintuite sub umbra arborilor de măslin. Cel mai atractiv punct de pe insula este Plaja Cleopatrei, cu nisipuri aurii practic inexistente in oricare alta parte est-mediteraneeana. Trebuie știut ca este interzisă sustragerea de nisip de pe plaja, iar bagajele sunt de multe ori verificate de către autorități la ieșirea de pe plaja. De asemenea, este obligatoriu ca oricine a intrat pe plaja sa facă un dus înainte sa o părăsească.